To view this video in China please Click This Link http://dai.ly/x5qx2kb
Today’s   Shenzhen   is   not   just   a   modern   city,   but   the   merits   of   its   geological   location   make   it   also   a   cultural   melting pot.   The   new   public   cultural   and   art   center   needs   modernism   to   correspond   the   pace   of   Shenzhen’s   development, yet   practices   the   significance   of   cultural   inheritance.   Hence,   the   concept   of   our   design   is   to   explore   Chinese traditional pottery art through contemporary methods.
Chinese   pottery   has   a   long   history   and   has   been   world’s   leading   for   long.   This   will   be   a   suitable   theme   for   the concept   of   the   new   public   culture   and   art   center.   The   process   of   pottery   shaping   is   a   metaphor   for   mixing   the   three different   cultures   together.   They   support   each   other   during   development   and   achieve   high.   Instead   of   building three separate buildings, the idea of “Three as one” is more meaningful. Our   design   is   not   solely   providing   Shenzhen   with   a   cultural   landmark,   but   together   with   the   adventurous   and prospective   shape   of   the   design,   the   public   center   will   gain   reputation   around   the   world   and   strengthen   the   cultural influences. This   design   mainly   consists   of   six   parts,   which   are,   from   top   to   below,   roof   garden,   art   gallery,   museum,   gallery, public    open    space    and    underground    parking    respectively.    The    circulation    of    the    public    center    is    a    simple composition    of    two    patterns:    the    ramps    which    go    through    the    whole    gallery    and    museum    and    the    vertical circulation.   Visitors   may   choose   to   slowly   walk   along   the   ramp   to   enjoy   the   gallery,   and   then   they   will   continue   the visit   to   the   museum   by   another   ramp   or   the   art   gallery   by   stairs   or   elevators   and   eventually   reach   to   the   roof garden   on   the   top   floor;   on   the   other   hand,   they   can   simply   take   the   elevator   and   visit   wherever   they   want.   In   order to   increase   the   service   quality   and   efficiency,   there   will   be   three   sets   of   vertical   circulation   throughout   the   whole building.   The   three   sets   are   located   averagely   and   each   set   contains   stair   and   elevator   so   as   to   make   the   visit   more convenient. The   bottom   of   the   building   is   intendedly   raised   up,   which   is   then   supported   by   the   three   large   columns.   This enriches   the   openness   and   spatial   quality   of   the   public   open   space   on   the   ground   floor   while   manages   to   retain   the environmental   harmony   with   the   surrounding   and   further   encourages   the   spatial   communication.   The   gallery, which   is   three   stories   high,   is   inter-connected   with   an   opening   in   the   center   and   allows   the   visitors   to   look   inside from the ground floor lobby, attracting more people to visit.
In   order   to   match   the   dynamic   shape   of   the   building,   landscape   will   go   with   a   vivid   streamline   design   and   bring vitality   to   the   space.   Rich   spatial   quality,   dynamic   design   and   a   variety   of   exhibitions   are   believed   to   become popular   among   the   youth.   This   will   be   a   good   chance   to   increase   their   interest   in   culture   and   enhance   their knowledge in relative fields, therefore facilitates cultural inheritance. Costal   Primary   School’s   sport   field   is   located   at   the   back   of   the   public   center   and   sunken   down   for   three   meters. The   sport   field   will   be   semi-private   which   allows   easy   access   to   the   field   by   just   a   few   steps   down   the   stepped landscape.   In   addition,   the   stepped   arrangement   will   provide   seats   for   students   and   public   at   the   same   time. While   using   the   fields,   they   will   also   get   involved   in   the   landscape   of   the   public   center   and   therefore   enhance   their interactions.   Other   than   the   sport   field,   basement   one   also   contains   the   center’s   public   open   space,   bicycle storage and a connection to the metro station which makes the visit easier. As   per   designed   in   our   proposal,   the   Bao’an   Public   Cultural   and   Art   Center   will   become   the   milestone   in   culture   of the western shoreline.
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543
14,300 sqm 84,142 sqm Level B3 to Level 11 77m Baoan, Shenzhen, China Concept Museum, Gallery, Art Gallery
Building Description Site Area :             Total Building Area : Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
   Ar-Chlay Crafted 
T oday’s   Shenzhen   is   not   just   a   modern   city,   but   the   merits of   its   geological   location   make   it   also   a   cultural   melting pot.     The     new     public     cultural     and     art     center     needs modernism     to     correspond     the     pace     of     Shenzhen’s development,    yet    practices    the    significance    of    cultural inheritance.   Hence,   the   concept   of   our   design   is   to   explore Chinese    traditional    pottery    art    through    contemporary methods.
Chinese   pottery   has   a   long   history   and   has   been world’s    leading    for    long.    This    will    be    a    suitable theme   for   the   concept   of   the   new   public   culture and   art   center.   The   process   of   pottery   shaping   is   a metaphor   for   mixing   the   three   different   cultures together.      They      support      each      other      during development   and   achieve   high.   Instead   of   building three   separate   buildings,   the   idea   of   “Three   as   one” is more meaningful. Our   design   is   not   solely   providing   Shenzhen   with   a cultural       landmark,       but       together       with       the adventurous   and   prospective   shape   of   the   design, the   public   center   will   gain   reputation   around   the world and strengthen the cultural influences. This   design   mainly   consists   of   six   parts,   which   are, from     top     to     below,     roof     garden,     art     gallery, museum,       gallery,       public       open       space       and underground   parking   respectively.   The   circulation of   the   public   center   is   a   simple   composition   of   two patterns:   the   ramps   which   go   through   the   whole gallery    and    museum    and    the    vertical    circulation. Visitors   may   choose   to   slowly   walk   along   the   ramp to   enjoy   the   gallery,   and   then   they   will   continue   the visit   to   the   museum   by   another   ramp   or   the   art gallery   by   stairs   or   elevators   and   eventually   reach to   the   roof   garden   on   the   top   floor;   on   the   other hand,   they   can   simply   take   the   elevator   and   visit wherever    they    want.    In    order    to    increase    the service   quality   and   efficiency,   there   will   be   three sets    of    vertical    circulation    throughout    the    whole building.   The   three   sets   are   located   averagely   and each   set   contains   stair   and   elevator   so   as   to   make the visit more convenient. The   bottom   of   the   building   is   intendedly   raised   up, which     is     then     supported     by     the     three     large columns.   This   enriches   the   openness   and   spatial quality    of    the    public    open    space    on    the    ground floor   while   manages   to   retain   the   environmental harmony      with      the      surrounding      and      further encourages   the   spatial   communication.   The   gallery, which   is   three   stories   high,   is   inter-connected   with an   opening   in   the   center   and   allows   the   visitors   to look   inside   from   the   ground   floor   lobby,   attracting more people to visit.
In    order    to    match    the    dynamic    shape    of    the building,   landscape   will   go   with   a   vivid   streamline design   and   bring   vitality   to   the   space.   Rich   spatial quality,      dynamic      design      and      a      variety      of exhibitions     are     believed     to     become     popular among   the   youth.   This   will   be   a   good   chance   to increase    their    interest    in    culture    and    enhance their     knowledge     in     relative     fields,     therefore facilitates cultural inheritance. Costal   Primary   School’s   sport   field   is   located   at   the back   of   the   public   center   and   sunken   down   for three   meters.   The   sport   field   will   be   semi-private which   allows   easy   access   to   the   field   by   just   a   few steps   down   the   stepped   landscape.   In   addition, the    stepped    arrangement    will    provide    seats    for students   and   public   at   the   same   time.   While   using the    fields,    they    will    also    get    involved    in    the landscape    of    the    public    center    and    therefore enhance   their   interactions.   Other   than   the   sport field,    basement    one    also    contains    the    center’s public      open      space,      bicycle      storage      and      a connection   to   the   metro   station   which   makes   the visit easier. As   per   designed   in   our   proposal,   the   Bao’an   Public Cultural   and   Art   Center   will   become   the   milestone in culture of the western shoreline.
To view this video in China please Click This Link http://dai.ly/x5qx2kb
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543
14,300 sqm 84,142 sqm Level B3 to Level 11 77m Baoan, Shenzhen, China Concept Museum, Gallery, Art Gallery
Building Description Site Area :             Total Building Area : Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
   Ar-Chlay Crafted