Apartment Flat, in Mid-Level, HK

Half + Half Circles

“Futurism”

“Simplicity”

“Warmth”

The  location  of  the  project  is  on  the  down  hill  of  the  mountain,  the  Victoria  Peak,  in  which  the  most  famous  HK  Peak  tram  is  located.  Upon its  locational  value,  the  place  is  well  resided  among  the  trees  and  open  toward  city  from  the  window  and  balcony.  Especially  the  uniuqe feature  of  this  complex  is  its  Art  Louvre  details  with  half  circled  balconies  at  living  room  and  master  bedroom  area,  those  of  which  become a primary element to be entailed on mood of space design.

Overall  space  design  was,  in  short,  to  be  Futuristic,  Simplistic,  and  Warm.  In  order  to  bring  these  all  together,  we  intended  the  round element  from  the  half  circles  to  be  repeated  at  ceilings  and  partially  at  wall.  The  materials  are  mixed  with  wood  and  stone  to  give  a  sense of  the  warmth.  In  order  to  mix  the  better  color  tone,  we  mixed  with  black  and  white  as  main  background.  In  addition,  we  added  LED  lights and nature wood color tone mixed together with all other elements.

 

Location
Mid-Level, Admiralty Hong Kong
Size
2000sf
Status
Unbuilt
CATEGORIES
SHARE
error: Content is protected !!