HILLACMA – MUSEUM CLIMBING PARK EXHIBITING

Communities often comprise a diverse mix of individuals from different districts, towns or cities, considered collectively, especially in the context of social values and responsibilities or a society at large. The built form we offer is a stage for these communities to visit and use, thus foster a sense of belonging through social interactions and communication. Ultimately, it will be a new cultural platform that connects people from different walks of life.

Designing a public building allows us to explore ideas to benefit the community in the most efficient way. The existing LACMA has its value as it has served the public for over 4~5 decades despite its current outworn functionality. The experience and memories it has offered to communities are undeniably invaluable. Regarding this, the old surpasses the new – what takes us into the new development may be too luxurious or too disrespectful to the past. However, in light of the potential improvements of the current site, a transformation is deemed necessary to enhance the function of the museum in the future. In consideration of the communities’ needs on this matter, we believe the emphasis on preserving the historical value should give a way to future-proof architecture. Our aspiration that the newborn will create a joy over the old has to be proved through the outcome of the design. Furthermore, communities should be encouraged to be open to the transformation and possible changes to their daily lives.

Weighing heavily on the circumstances above, our vision assures us to move forward in creation of the new development to make better communication and interactions with the surroundings – Hancock Park, Wilshire Blvd. and associated outdoor corridors. All in all, we believe our newly proposed development will open an unprecedented cultural platform offering the best use of the museum, as well as public space altogether.

Site Area
Over 260,000 sf
Building Gross Floor Area
560,000 sf
Building Height
45.0m (B1, L1 ~ L5, ROOF GARDEN)
Location
Los Angeles, CA, U.S.A
Status
Finalist - Merit Award | Published
CATEGORIES
SHARE

DEMOLITION OR RENOVATION?

Based on the fact that the existing buildings are in need of seismic upgrades, it shall require additions of shear structure and strengthening of existing columns. This means a further reduction of the interior space, as well as the exterior. Thus, adding 150,000sf into the existing museum will require a mega structure to support floors above the current built. Otherwise, the only option would be to expand horizontally by sacrificing passages alongside the building premises.

Also, when the new Hancock Park construction is completed, the existing museum would not fit well to connect it. The current passages surrounding the premises lack visually-appealing design which could help attract more potential visitors. The street level accesses from Wilshire Blvd. offer limited interactions for passersby to explore the museum buildings.

We shall explain in diagrams why we are moving forward to creating a new development instead of maintaining the existing building.

1. Limited Space to Increase Museum Area
Increasing 150,000sf to the existing museum would not be feasible due to structure upgrade to add 2~3 levels above the existing museum.
Thus, the added structure columns and shear walls for seismic structure upgrade will reduce interior and exterior space extensively.

2. Too Much Facade Variation with Neighbor Buildings
Buildings around museum were consisting of simple rectangular forms, yet they were designed with variably different materials, colors and heights. Making matters worse, the existing museum adds additional color tones to mislead the street context to be busy and giddy.

3. Interfered View Corridor
View corridors to offer connection of open space of the entire museum complex are very crucial to offer visitors to experience outdoor space to find ways and enjoy exploring different museum buildings on the complex. The current museum building basically blocks its potential advantages.

4. Limiting Accesses from Hancock Park
Existing museum buildings were not designed to connect Hancock Park. The level differences from museum and park automatically separate them each other. Thus, its separation creates dead space in-between which makes people’s access undesirable

NEW MUSEUM

We imagine the new museum to be beyond its conventional purpose of serving communities. For us, it is more about how we can create ideas to bring public‘s involvement from in and out of the space. As the existing museum building separates the museum from Hancock Park and museum buildings (May Co. building, Broad Contemporary Museum and Resnick Pavilion), we intend for the new museum to connect them through unique architectural elements.

Our imagination sparks with the idea “WHAT IF WE CREATE AN ARTIFICIAL HILL FOR PEOPLE TO CLIMB”. The space created through it can be used thoroughly for communities. Its interior space of the hill shall be used for restaurants, museum shops, art library and special exhibition; whilst the exterior for climbing exercise, sightseeing, rooftop cafeteria, and various other personal or public purposes upon their needs.

The outdoor landscapes around the museum naturally connect to Hancock Park and offer various access points around to foster visitors’ involvements through easy and convenient transit to the museum.

STREETSCAPE

When you walk or drive through Wilshire Blvd, the perspectives created from buildings are quite immensely complicated due to various forms of separations on facade design created by the existing museum building. The high and low of facade elevations mismatch the sense of identity that the museum can offer to visitors.

Making matters worse, along the way, one tall office tower stands too firm to rule the street. In any means necessary, we would like to distribute this power to its neighbors. We intend a development in this street is to be more balanced and harmonized.

DESIGN PROCESS

STEP 1
To know the extent of 150,000sf space
into the existing buildings.

STEP 2
Building a new Volume of 500,000sf

STEP 3
Adjust Height to balance surrounding
neighbor buildings

STEP 4
Separating the building to
open for View Corridor

STEP 5
2 five Stories Building masses are adjusted in length to balance at street level elevation with better circulation around Japanese Pavilion

STEP 6
Offering Smooth Circulation along with Japanese Pavilion
& Visually Balancing with High-rise Tower

STEP 7
Box form to be converted into Climbable Element and deform it to fit to the given site boundary

STEP 8
Create passages on the Hill from Hancock Park

STEP 9
Final Design Interacting with Hancock Park & Surrounding Buildings
by offering a new Hill and Roof Garden

SITE PLAN

PERSPECTIVES & DRAWINGS

AERIAL VIEW FROM EAST

ENTRANCE AREA ON WILSHIRE BLVD.

ISOMETRIC FLOOR PLANS

TOTAL CONCEPTUAL GROSS FLOOR AREA – 560,000 SF (MAX.)

VIEW FROM LAKE PIT

PERSPECTIVE TOWARD EAST ON WINSHIRE BLVD

PERSPECTIVE TOWARD WEST ON WINSHIRE BLVD

CIRCULATIONS DURING MUSEUM OFF-HOURS

PERSPECTIVE VIEW TOWARD HILL

RESTAURANT / CAFETERIA NEXT TO JAPANESE PAVILION

PERSPECTIVE VIEW TOWARD HILL

L5 EXHIBITION GALLERY

L5 EXHIBITION GALLERY

L5 TO L4 STAIRCASE PERSPECTIVE

B1 TO L4 RAMP CIRCULATION PERSPECTIVE

B1 GALLERY EXHIBITION AREA

L1 MUSEUM  ENTRANCE AREA

OPEN VIEW CORRIDOR FROM EAST

error: Content is protected !!