S-ANGLES

The new Library design has been designed to offer effective solutions for the sustainable architecture in the area where has extremely vivid seasonal differences by temperature between hot summer and cold winter. The degree varies from -20C to +30C. Plus, the energy saving is a mandatory requirement for public buildings in S. Korea due to the lack of electrical power plants.

Less use of mechanical A/C system during summer and more use of natural sunlight to the deepest location of the interior during winter are crucial. On one hand, we minimized the glass windows to face direct exterior wind, and on the other hand, we created a courtyard to maximize sunlight penetration. Thus, to increase the sunlight infiltration by blocking the hot and cold air, we employed polycarbonate panels over 70% of facade skin.

In addition to its climate on its locational aspect, the surrounding area has various accesses through local buses, subway, and private cars. It offers natural environment on one side with a small park and the other side with well-maintained golf club green area. Through these locational facts, the new site is reinforcing the new library in a way to network open green zone for the city effectively to offer a place to visit by walking, driving, and even enjoying nature altogether.

Exploring further, we began to think architectural elements that include; a roof garden with generous outdoor landscape for public to enjoy outdoor activities; the central courtyard to act as a source of natural light and fresh air to the internal space; and seats arranged to offer private and comfortable space to have views extensively towards open interior space as well as exterior garden. As we convert these elements into a form of public architecture, we create sloped roof garden having easy access from outdoor landscape, which it will lead people to engage well.

We believe abundant open landscape at the site, accessible green roof garden and the central courtyard inside library would act as a whole a catalyst to make a place vibrant and active beyond what conventional library can offer. Ultimately, it will be a new cultural platform for local communities extending from a visit to the library to public’s weekend destination.

Location
Song Do, Incheon, Kyeungido, South Korea
Status
Published
Site Area
9,427sm
Gross Floor Area
8,476 sm
Building Height
28m
Floors
B1 to L4
CATEGORIES
SHARE

SITE PLAN

STEP 1 . Buildable Area Ratio up to 30% : The buildable area ratio is set to build building footprint by 2,828 square meter.

DESIGN STEPS

STEP 2. Possible Building Volume : Excluding basement parking space, the new building can be 3 stories to fulfill library programs.

STEP 3. Human Access vs Vehicle Access : The southeast and southwest area becomes front entrance designated for people’s approach and vehicles’ access is limited to access from northeast and northwest

STEP 4. Offer Extensive Views to Open Landscape : Initial massing is shaped a triangle to offer the extensive views towards landscape to benefit library users.

STEP 5. Creation of A Courtyard : By use of a courtyard, the interior space could be benefit from natural lights, natural ventilation and reduction of energy usage.

STEP 6. Combination : Combining ideas of both extensive view towards landscape and use of a courtyard will benefit the new library building

STEP 7. Triangle Courtyard : A triangular form with the courtyard will benefit the building with extensive views, bright interior space, natural ventilation, etc.

STEP 8. Slope Creation, a form of ‘S’ : Through the use of sloped roof, a building can have an additional function to use outdoor space.

STEP 9. Green Network throughout Design Site : Taking all advantage of the courtyard and roof garden, the open landscape brings public to enjoy the space more vibrantly and actively.

AERIAL VIEW

THE COURTYARD WILL OFFER THE FOLLOWING QUALITIES TO A SPACE ;

1. Light: Natural light can be used to naturally heat the interior space during cold months. The courtyard will vastly increase natural lighting levels, reducing the dependency on artificial lighting. The courtyards can get much needed light to the middle spaces within a building.

2. Natural Ventilation: The courtyard will help to ventilate the air in the building. It will reduce the energy usage during summer season and provide fresh cool air.

3. Creation of open views to connect indoor and outdoor area: With a courtyard design, interior space becomes seamless transitions between inside and out. Thus, spaces that lead onto the courtyard also make users feel bigger as if the space would extend out into the courtyard.

4. Separation: The courtyard will become a buffer zone to separate sound acoustically and space visually.

5. Warmness: During winter time, the courtyard can be a source of sunlight to penetrate to the interior space without affecting much on cold wind effect. It is a good central space to offer warm sunlight and minimize cold wind.

COURTYARD

VERTICAL CIRCULATION AT COURTYARD

PROGRAM DIAGRAM

OUTDOOR CIRCULATION

RECEPTION AREA

OPEN READING AREA

FACADE MATERIAL : Use of Polycarbonate

OPEN READING AREA

SECTION A

SECTION B

ELEVATIONAL PERSPECTIVE

CIRCULATION DIAGRAM

PERSPECTIVE

PLANS

PERSPECTIVE

error: Content is protected !!